IPS Parinte Daniel a primit delegatiile care participa la ceremonia de intronizare a celui de-al VI-lea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane, a primit aseara o serie de reprezentanti ai delegatiilor care vor participa maine la ceremonia de intronizare a celui de al saselea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. Mai multe amanunte in acest sens am aflat de la parintele consilier Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei Romane: ‘In cursul serii, la resedinta patriarhala, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit pe PS Nifon, Episcop de Philippopolis, delegatul Patriarhiei Antiohiei, la ceremonia de intronizare a PF Parinte Daniel, care va avea loc duminica. In timpul intrevederii, PS Nifon a transmis mesajul de felicitare din partea Patriarhiei Antiohiei si, de asemenea, a facut o scurta prezentare a situatiei vietii bisericesti din Patriarhia Antiohiei. A urmat primirea Episcopului Hans Gerny, reprezentantul Consiliului Mondial al Bisericilor si al Bisericii Vechi Catolice, care a prezentat mesajul de felicitare din partea Consiliului Mondial al Bisericilor, mai precis a secretarului general Samuel Kobia. In continuare, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit pe delegatul Arhiepiscopului de Padova, care a prezentat mesajul de felicitare al Diocezei Romano-Catolice de Padova’.

De asemenea, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Romane, a primit astazi o alta serie de reprezentanti ai delegatiilor care participa maine la ceremonia de intronizare. Astazi a sosit delegatia Bisericii Greciei ( I.P.S. Dionysios, Mitropolit de Chios; I.P.S. Eustathios, Mitropolit de Sparta si Monemvasia; P. Cuv. Arhim. Kirillos Misiakoulis, Secretar sef al Sf. Sinod), delegatia Bisericii Georgiei (I.P.S. Gherasim, Arhiepiscop de Zugdidi si Tsaisi), precum si delegatia Bisericii Ciprului (I.P.S. Gheorghe, Mitropolit de Pafos; P.S. Leontie, Episcop de Hytra; Pr. Matei Petre), iar in cursul serii sunt asteptati si restul delegatiilor care vor fi prezente la ceremonia de intronizare a celui de al saselea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

Comentarii Facebook


Știri recente