IPS Mitropolit Efrem a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Greacă din București

Mitropolitul de Ydra, Spetses și Eghina, Înaltpreasfințitul Efrem s-a aflat astăzi, 28 octombrie 2012, în mijlocul comunității elene din București. Părintele Mitropolit a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Ambasadei Greciei din Capitală și o slujbă de pomenire pentru eroii greci.

La final, Înaltpreasfințitul Mitropolit Efrem și-a exprimat bucuria că este în mijlocul credincioșilor greci.

„Sunt foarte bucuros că mă aflu în această țară ospitalieră. Am venit aici la invitația Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, un sfânt iubit de români. La Mănăstirea Sfânta Treime din Eghina vin foarte mulți români și în fiecare zi săvârșim Sfânta Liturghie cu preoți români. Este foarte cinstit aici în România. S-au scris multe cărți cu minunile Sfântului Nectarie. Mă simt mișcat că sunt astăzi în mijlocul vostru, că văd steagul Greciei în mâinile acestor copii care au în sufletul lor spiritul grecesc”.

28 octombrie este pentru greci a doua zi națională. Ei serbează ziua „Marelui Nu”.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ioan Moldoveanu, slujitor la Paraclisul Ambasadei Greciei din București: „Este ziua Marelui Nu, așa se numește în mod curent în Grecia, adică ziua în care în 1940 Grecia a spus Nu invaziei germane și au început mișcarea de rezistență de luptă împotriva fascismului. La liturghia noastră au fost prezenți membrii Ambasadei grecești, membrii Ambasadei Ciprului, comunitățile greco-române de la București, Prahova, Dâmbovița, Brașov, Școala greacă Atena care ține de ambasadă și au putut să ia binecuvântarea Înaltului Ierarh al Bisericii Greciei”.

Comentarii Facebook


Știri recente