IPS Mitropolit Daniel va participa maine la lansarea Programului de Dezvoltare a Finantarii Rurale

In Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului Eparhial Iasi va fi lansat miine Programul de Dezvoltare a Finantarii Rurale, program initiat de Agentia pentru Dezvoltare Internationala a Statelor Unite ale Americii, impreuna cu Departamentul pentru Agricultura al SUA si Universitatea Statului Iowa.

Programul are drept scop crearea de oportunitati in vederea obtinerii de credite in spatiul rural din judetele regiunii de Dezvoltare Nord-est. In acest sens vor fi formate echipe de specialisti romani in vederea elaborarii, analizarii si prezentarii oportunitatilor de creditare pentru afacerile din mediul rural, dupa cum a declarat pentru Radio TRINITAS unul din coordonatorii programului, Dinu Diaconescu.

Dinu Diaconescu a precizat ca Programul de Dezvoltare a Finantarii Rurale s-a derulat anul trecut in regiunile Banat si Oltenia, iar rezultatele implementarii au fost multumitoare. De asemenea, Dinu Diaconescu a vorbit si despre faptul ca Biserica poate avea un rol important in cadrul acestui program de Dezvoltare a Finantarii Rurale.

Lansarea de miine a programului de dezvoltare a finantarii rurale se va face in prezenta IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care va rosti un discurs de deschidere, precum si in prezenta sefului misiunii Agentiei Americane pentru Dezvoltare Internationala Roger Garner.

De asemenea la evenimentul de miine vor participa reprezentatnti ai comunitatilor rurale din judetele Iasi, Bacau, Suceava, Neamt, Botosani si Vaslui.

Comentarii Facebook


Știri recente