IPS Mitropolit Daniel este in aceste zile oaspetele Arhiepiscopiei Craiovei

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, este in aceste zile oaspetele Arhiepiscopiei Craiovei, la invitatia IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei. IPS Parinte Mitropolit Daniel a participat astazi la slujba de resfintire a picturii Catedralei mitropolitane din Craiova, la Sf. Liturghie arhiereasca, precum si la parastasul Mitropolitului Nestor Vornicescu, care a pastorit Mitropolia Olteniei timp de 22 de ani. In cadrul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Daniel a rostit cuvantul de invatatura, in care s-a referit la semnificatiile evenimentelor de astazi de la Craiova: ’Astazi s-a resfintit o poarta a cerului, caci prin Biserica intram in ceruri. Astazi s-a resfintit un laborator al invierii si astazi intelegem mai bine cat de mult ne iubeste Hristos Cel rastignit si inviat si cat de mult ne asteapta sa ne daruiasca noua plinatatea fericirii, luminii si bucuriei din Imparatia Cerurilor. Fericiti sunt cei care in timpul vietii pe pamant L-au iubit pe Hristos, L-au slujit, L-au marturisit si si-au pregatit prin credinta si fapte bune loc de lumina alaturi de Hristos Cel Inviat si de sfintii Lui. Printre slujitorii harnici si darnici plini de zel si intelepciune, de evlavie si de daruire misionara si pastorala se numara Mitropolitul Nestor, parinte duhovnicesc al oltenilor timp de 22 de ani. Am venit astazi aici pentru resfintirea acestei Catedrale frumoase si plina de lumina, dar mai ales pentru pomenirea la 7 ani a vrednicului de pomenire IPS Mitropolit Nestor’.

Cu prilejul parastasului Mitropolitului Nestor Vornicescu, PF Parinte Patriarh Teoctist a transmis un mesaj, care a fost prezentat de PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor: ‘O pomenire implinita la un interval de timp ce se indeparteaza tot mai mult de momentul pe care il reaminteste, este o manifestare de mare sensibilitate sufleteasca care dovedeste pastrarea in memoria si constiinta colectiva a meritelor si calitatilor ce au definit pe cel readus prin rugaciune in actualitate si talmaceste astfel trairea in comuniune cu cel plecat dintre noi. S-au implinit 7 ani de cand cel de-al treilea Mitropolit al Olteniei, acad. dr. Nestor Vornicescu, in plina activitate pastorala si culturala bogata, rapus de suferinte necrutatoare, a plecat in ceata celor placuti lui Dumnezeu’.

La randul sau, IPS Teofan, Mitropolitul Olteniei, a multumit IPS Parinte Mitropolit Daniel si celorlalti ierarhi pentru participarea la evenimentele de astazi de la Craiova: ‘Multumim IPS Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei pentru marturisirea tainei Invierii, fundament al vietuirii noastre aici si a mantuirii vesnice, si pentru marturia fata de parintele nostru IPS Mitropolit Nestor. Ii multumesc din toata inima ca a poposit aici, intre noi, impreuna cu fratii arhierei, membri ai Sf. Sinod. IPS Sa, prin legaturi de sange, este atasat si este legat de aceasta regiune binecuvantata de Dumnezeu si in numele dvs., a celor de fata, ii adresez multumire si recunostinta pentru ca a raspuns invitatiei mele de a fi aici, impreuna cu noi, la infrumusetarea Catedralei si mai ales la picioarele ramasitelor pamantene ale IPS Mitropolit Nestor. Dumnezeu sa-l ocroteasca si pe IPS Sa si pe noi, pe toti, aici pe pamant si intru Imparatia Cerurilor’.

Comentarii Facebook


Știri recente