IPS Mitropolit Daniel a sfintit biserica din parohia Paraul Carjei si locul viitoarei biserici din parohia Grintiesul Mare

Duminica, 12 septembrie, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a oficiat slujba de sfintire a bisericii nou construite din parohia Paraul Carjei, comuna Borca, judetul Neamt. La eveniment a participat parintele Mihai Damian, protopopul protopopiatului Ceahlau, impreuna cu peste 30 de preoti si diaconi.

Noul sfant lacas de la Paraul Carjei are ca ocrotitori pe Sfintii Imparati Constantin si Elena. Construirea bisericii a inceput in anul 1997, la initiativa credinciosilor, odata cu venirea in parohie a preotului Constantin Catalin Cosula. Tot in acesti ani a fost construita si o casa praznicala, si a fost refacuta casa parohiala. Avand in vedere toate aceste aspecte, IPS Daniel a acordat la finalul Sfintei Liturghii, prin hirotesire, rangul de iconom stavrofor preotului paroh.

In dupa-amiaza aceleiasi zile, dupe ce a vizitat biserica in constructie din parohia Sabasa, IPS Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a oficiat slujba de sfintire a locului viitoarei biserici din parohia Grintiesul Mare, jud. Neamt. Noul sfant lacas va fi ridicat alaturi de vechea biserica, o constructie din lemn ce dateaza din anul 1793.

Comentarii Facebook


Știri recente