IPS Epifanie, alături de familia îndurerată a Părintelui Tudor Marin

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a adresat un mesaj de condoleanțe familiei Părintelui Tudor Marin, pe care îl prezentăm în cele ce urmează:

Am aflat cu deosebit regret de sfârșitul tragic al părintelui Tudor Marin din municipiul Focșani, care a fost ucis cu sânge rece – după ce oficiase Sfânta Liturghie și făcuse pomenirea celor mutați la Domnul – în biserica pe care a slujit-o cu devotament vreme de mai bine de 20 de ani.

Preacucernicia sa s-a distins prin lucrarea depusă la Sfântul Altar în toate parohiile unde a activat de la hirotonie și până când Dumnezeu a rânduit să-l cheme în lumea veșniciei.

Cunoaștem jertfelnicia de care a dat dovadă spre înfrumusețarea sfintelor lăcașuri de cult, iar biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, ce străjuiește centrul municipiului Focșani, va da mărturie, peste timp, despre strădaniile preotului Tudor Marin. El este cel care, cu binecuvântarea noastră, în anul 1990, a redeschis acest lăcaș de cult – monument istoric și de arhitectură – și s-a preocupat de restaurarea lui, împodobindu-l, la interior, cu pictură nouă.

Nu ne sunt străine ostenelile preacucerniciei sale întru slujirea lui Dumnezeu prin slujirea oamenilor. Nu a precupețit niciun efort pentru întărirea duhovnicească a bisericii celei vii, a bunilor săi credincioși, cărora le-a propovăduit învățăturile Mântuitorului Hristos, îndrumându-i la iubire frățească și bună înțelegere.

Ne-am convins de râvna pe care o avea spre săvârșirea sfintelor slujbe și a Dumnezeieștii Liturghii, de înțeleapta povățuire dată în scaunul de spovedanie, precum și de preocuparea pentru promovarea cântării corale în biserică. În acest sens, trebuie precizat că părintele Tudor Marin este cel care a sprijinit activitatea corului Parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, de la a cărui înființare au trecut puțin peste 100 de ani.

Știm că, în toată această activitate, sprijin i-au fost credința nestrămutată în Bunul Dumnezeu, dar și căldura și înțelegerea pe care a găsit-o în familie, care a fost al doilea sfânt altar drag sufletului său. Nimic nu ar fi fost posibil fără rugăciunea întru ocrotire a Dumneavoastră, Doamnă Preoteasă Ana, și fără dragostea copiilor Mălina și Ioan-Cristian, care vor purta vie în suflet amintirea părintelui lor după trup.

În aceste momente grele, Vă suntem alături și Vă încredințăm de rugăciunea pe care o facem înaintea Tatălui Ceresc pentru ca să așeze sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepților, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin.

Dumnezeu să-l odihnească în pace, cu aleșii Săi!

Înalt Preasfințitul Epifanie,

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente