IPS Daniel va sluji Sfanta Liturghie din ziua Adormirii Maicii Domnului la Manastirea Zosin.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va fi sluji Sfanta Liturghie din marea zi inchinata Adormirii Maicii Domnului la Manastirea Zosin din judetul Botosani.

Biserica actuala a Manastirii Zosin a fost construita in anul 1779 si a fost refacuta dupa ce a fost reinfiintata in anul 1990. A fost resfintita in septembrie 1993 de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Dupa cum ne-a relatat Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei va sfinti acolo o troita si corpurile de chilii si va oficia Sfanta Liturghie: ‘Manastirea Zosin din tinutul Botosanilor a fost pana in anul 1990 un schit necunoscut, un mic schit, asa cum erau multe in tinutul Moldovei. In anii regimului comunist, Schitul Zosin a cunoscut umilinta, schitul fiind inchis, iar calugarii fiind alungati ca urmare a Decretului 410/1959. Timp de 40 de ani, aceasta asezare calugareasca a ramas pustie. Dupa anul 1990, Schitul Zosin a fost redeschis, adunandu-se cativa calugari. In anii din urma, Parintele staret Teodosie impreuna cu obstea ce s-a adunat acolo au incercat si reusit sa faca multe lucruri: slujbele din Biserica, asistenta religioasa a credinciosilor. In ultima vreme, la Manastirea Zosin s-au construit mai multe chilii pentru monahi si pentru inchinatori, s-a ridicat o troita. Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a hotarat ca sa sfinteasca aceste lucruri facute in ultima vreme, troita si chiliile, si, de asemenea, sa oficieze Sfanta Liturghie cu prilejul hramului.’

Comentarii Facebook


Știri recente