IPS Daniel va sluji Sfanta Liturghie de sarbatoarea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul in Biserica ‘Sfantul Ioan Domnesc’ din Piatra Neamt.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va participa joi, 24 iunie 2004, la Piatra Neamt la manifestarile dedicate Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant.

La Piatra Neamt vor avea loc saptamana aceasta manifestari in memoria domnitorului Moldovei Stefan cel Mare si Sfant.

De sarbatoarea Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul,Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va oficia Sfanta Liturghie in Biserica ‘Sfantul Ioan Domnesc’, ctitoria marelui domnitor al Moldovei Stefan cel Mare si Sfant, incepand cu ora 09.30, eveniment la care vor participa peste 100 de preoti si diaconi: ‘In data de 24 iunie, cand Biserica Ortodoxa praznuieste Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, vom fi prezenti la o alta ctitorie stefaniana: Biserica Sfantul Ioan Botezatorul (Domnesc) din Municipiul Piatra Neamt, biserica ctitorita de Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant si care se afla aproape in starea in care a fost zidita in secolul al XV-lea. De sarbatoarea hramului aceastei ctitorii a Sfantului Voievod Stefan cel Mare se va inaugura si studio-ul postului de Radio TRINITAS din municipiul Piatra Neamt, dupa ce, mai inainte, au fost inaugurate si sfintite studiou-rile locale ale postului de Radio TRINITAS de la Vaslui, Moinesti si Bacau.’

Secretarul Protopopiatului Piatra Neamt, Pr. Alecu Amarinei, ne-a spus care este programul zilei de joi: ‘La Sfanta Liturghie vor participa aproximativ 100 de preoti. In jurul orei 12.00 sunt programate cuvantarile si oferirea unor diplome, distinctii si medalii. La ora 12.30 va avea loc vizitarea unor vestigii ale curtii domnesti aflate sub Liceul ‘Petru Rares’. La ora 13.00, in program este prevazuta deplasarea la Parohia Maretei 1, urmata de sfintirea Monumentului pentru eroii neamului construit in ultima vreme in incinta Bisericii ‘Sfantul Ioan Botezatorul’. La ora 16.00 este prevazuta in program o vizita la Parohia Cut din com. Dumbrava Rosie, vizita prilejuita de implinirea a 100 de ani de la zidirea Bisericii ‘Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil’.’

Organizatorii acestui eveniment prilejuit de implinirea a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant sunt Protopopiatul Piatra Neamt, Parohia ‘Sfantul Ioan Domnesc’ si Primaria Municipiului Piatra Neamt.

Comentarii Facebook


Știri recente