IPS Daniel va sfinti maine locul pentru viitoarea biserica a Manastirii Stavnic

Locul viitoarei biserici a Manastirii Stavnic, ce va purta hramul Nasterea Maicii Domnului si Sfintii Apostoli Petru si Pavel, va fi sfintit maine, de sarbatorea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, care este si protectorul acestei manastiri, de Inalt Prea Sfintintul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Manastirea Stavnic se afla la 20km de orasul Iasi si este continuatoarea Schitului Vovidenia (Stavnic), situat in padurile ce imprejmuiau Iasul in secolul al XVIII-lea. Acesrt schit fost ctitorit de catre medelnicerul Constantin Cucoranul, devenit ulterior vietuitor al acestei manastiri. In anul 1766, urmasii ctitorului au inchinat acest schit Manastirii ‘Sfantul Spiridon’ din Iasi.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, biserica schitului a fost bombardata, ceea ce a dus in anul 1947, din cauza imposibilitatii restaurarii acesteia, la trecerea in patrimoniul Parohiei Slobozia, urmand ca aceasta sa o restaureze.

Dupa Revolutia din decembrie 1989, cu binecuvantarea si purtarea de grija a Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, vechiul Schit Stavnic a renascut de aceasta data ca Paraclis Mitropolitan, purtand numele de Manastirea Stavnic si avand ca protector pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir. Obstea manastirii, alcatuita din 6 vietuitori, este condusa de Parintele Staret Protosinghelul Amfian Ragosca. Pentru acest eveniment, cu sprijinul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a fost asfaltat de catre autoritatile judetului Iasi drumul care leaga Manastirea Stavnic de drumul judetean Iasi-Negresti.

Comentarii Facebook


Știri recente