IPS Daniel va sfinti maine biserica din incinta Unitatii Militare 01175 din cartierul iesen Tatarasi.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei va oficia duminica, 14 noiembrie 2004, Slujba de sfintire a Bisericii cu hramul Sfantul Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir din incinta Unitatii Militare 01175 din Cartierul Tatarasi din Municipiul Iasi. La acest eveniment religios vor participa oficialitati militare si reprezentanti ai Administratiei Publice Locale.

Mai multe amanunte despre Parintele Adrian Mortun – capelan al Unitatii Militare 01175: ‘Biserica din incinta Unitatii Militare 01175 din Iasi, care il are ca patron si ocrotitor pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir, a fost construita intr-un timp record si montata in 2 saptamani si 4 zile, ea fiind din lemn. Biserica a fost realizata in Maramures, aproape exclusiv din contributia personalului Brigazii. Lucrarile la biserica au inceput in aceasta primavara, cand la data de 25 mai 2004 a avut loc slujba de sfintire a locului de catre Parintele Vilie Dorosinca – Protopop al Protopopiatului Iasi II ca delegat al Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Unitatea Militara a turnat fundatia, iar la inceputul lunii octombrie mesterii din Maramures au venit si au asamblat in 2 saptamani si 4 zile biserica. Duminica, 14 noiembrie 2004, Biserica ‘Sfantul Mare Mucenic Dimitrie’ va fi sfintita de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. La acest eveniment sunt asteptati toti credinciosii, intrucat, pe viitor, biserica va fi deschisa si publicului, nu numai angajatilor Unitatii.’

Slujba de sfintire a Bisericii ‘Sfantul Mare Mucenic Dimitrie – Izvoratorul de Mir’ din incinta Unitatii Militare 01175 din Cartierul Tatarasi va avea loc la orele 09.00, dupa care, incepand cu orele 10.00, se va continua cu oficierea Sfintei Liturghii. Intreaga slujba va fi transmisa in direct de postul de Radio TRINITAS al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente