IPS Daniel, va participa maine la inmormantarea Parintelui Profesor Constantin Galeriu.

Alaturi de Intaistatorul Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, maine

la inmormintarea Parintelui Galeriu va fi prezent si Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Slujba inmormintarii va incepe la ora 11.00 si va fi precedata de Sfanta Liturghie.

Parintele Constantin Galeriu va fi inmormintat in curtea Bisericii Sfantul Silvestru din capitala unde a fost preot paroh timp de 3 decenii.

Prea Cucernicul Parinte Profesor Doctor Constantin Galeriu a trecut la Domnul, duminica, 10 august 2003, orele 21.00, dupa o indelungata suferinta.

Membru al Consiliului National Bisericesc, cadru didactic universitar si personalitate luminoasa a culturii si spiritualitatii romanesti, Parintele Galeriu a fost, dupa cum a declarat Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, ‘unul dintre cei mai buni preoti pe care i-a avut Biserica romaneasca vreodata’: ‘Traim zilele acestea la Patriarhie zile de doliu pentru ca unul dintre cei mai buni preoti ai Bisericii noastre, unul dintre cei mai buni teologi ai bisericii noastre si in acelasi timp un mare intelectual dintre preotii nostri, Parintele Profesor Doctor Constantin Galeriu a trebuit sa paraseasca pamantul acesta si sa se salasluiasca in Imparatia lui Dumnezeu. parintele profesor Galeriu a fost pentru cei mai multi dintre parintii nostri profesor la catedra de Omiletica si Catehetica, dar a fost pentru foarte multi credinciosi din bucuresti si nu numai un foarte bun duhovnic, cel sub epitrahilul caruia foarte multi dintre credinciosii nostri au aflat solutia indreptarii lor si au raspuns la intrebarile lor si au raspuns la nedumeririle lor spirituale. Predica Parintelui Galeriu, cuvantul sau, sfatul sau, dar mai ales viata sa raman pentru noi toti cei care i-am fost ucenici, care i-am fost studenti, care i-am fost ascultatori la predica si cuvantul sau, faruri care bne vor lumina toata viata noastra. Parintele Constantin Galeriu ramane pentru noi toti unul dintre cei mai buni preoti pe care i-a avut Biserica Ortodoxa Romana vreodata. Dumnezeu sa-l ierte!’

Comentarii Facebook


Știri recente