IPS Daniel va oficia maine Slujba de pomenire a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei va oficia maine Slujba de pomenire a domnitorului Alexandru Ioan Cuza la Manastirea ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi.

In anul 1859, prin adunarile ad-hoc de la Iasi din 5 ianuarie si de la Bucuresti de pe 24 ianuarie, Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domn al celor doua Principate: Tara Romaneasca si Moldova. Sub domnia lui s-au pus bazele dezvoltarii moderne a natiunii romane din punct de vedere economic, social, politic si cultural.

Dupa ce a fost exilat in Germania, la Heidelberg, domnitorul a fost inmormantat langa palatul sau de la Ruginoasa in mai 1873.

In anul 1944, cand castelul lui Cuza a fost bombardat, ramasitele pamantesti au fost duse la Curtea-de-Arges, iar dupa aceea la Manastirea ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi unde se afla si astazi.

Slujba de pomenire a primului domnitor al Principatelor Unite va incepe maine, in jurul orelor 12.00, si va fi oficiata de un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei.

De asemenea, si Presedintele Romaniei – Dl. Traian Basescu se va afla maine la Iasi unde va participa la Parastasul intru pomenirea domnitorului Alexandru Iona Cuza de la Manastirea ‘Sfintii Trei Ierarhi’, precum si la celelalte manifestari prilejuite de implinirea a 146 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

Comentarii Facebook


Știri recente