IPS Daniel va oficia in noaptea de Anul Nou o Slujba de multumire.

Incepand cu anul 2000, este traditia ca in toate catedralele episcopale din Patriarhia Romana sa se oficieze o Slujba de multumire la cumpana dintre ani prin care se multumeste lui Dumnezeu pentru binefacerile primite in anul ce a trecut si se cere ajutorul si binecuvantarea lui Dumnezeu in anul care vine.

Mai multe amanunte despre aceasta Slujba de multumire adusa lui Dumnezeu ce se va oficia in Catedrala Mitropolitana din Iasi la cumpana dintre anii 2004-2005 ne-a oferit Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Dosoftei Scheul – Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iasi: ‘In anul 2000, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat ca la cumpana dintre ani sa se oficieze in Catedralele episcopale si biserici o Slujba speciala de multumire adusa lui Dumnezeu pentru anul care a trecut si de ajutor si binecuvantare de la Dumnezeu pentru anul care vine. Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a reinnoit in fiecare an, in cuvantul Pastoralei de Craciun, indemnul ca in fiecare biserica, la cumpana dintre ani, sa se continue aceasta traditie si anume: sa se savarseasca o Slujba speciala. La Catedrala Mitropolitana din Iasi, aceasta Slujba speciala va avea loc la cumpana dintre ani intre orele 23.45 – 01.00 si contine si slujba Acatistului Mantuitorului intrucat in ziua de 1 ianuarie a fiecarui an se praznuieste Taierea imprejur cea dupa trup a Domnului si Rugaciunea de multumire de la Slujba de Te-Deum. La aceasta Slujba speciala vor participa toti parintii slujitori de la Catedrala Mitropolitana din Iasi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care va tine si un cuvant de invatatura in care se va face o retrospectiva a Anului Stefanian 2004. Astfel, permanent suntem in rugaciune care va aduce fiecaruia pacea sufletului, ajutor de la Bunul Dumnezeu si, in final, mantuirea. Anul trecut, la cumpana dintre anii 2003-2004, la Catedrala Mitropolitana din Iasi au participat la aceasta Slujba speciala in jur de 1.000 de oameni care s-au rugat impreuna cu soborul de preoti. Acest lucru a aratat ca credinciosii doresc sa petreaca cumpana dintre ani in rugaciune intrucat cel mai placut lucru inaintea lui Dumnezeu este multumirea pentru toate cele primite.’

Anul acesta, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei va oficia aceasta Slujba de multumire in Catedrala Mitropolitana din Iasi incepand cu orele 23.30 si se va incheia dupa miezul noptii cu cuvantul de invatatura al Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Daniel.

‘Imediat dupa Slujba de multumire, dupa cuvantul de invatatura al Inalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Daniel, Mitropolia Moldovei si Bucovinei va oferi, intr-un loc special amenajat din curtea Catedralei Mitropolitane, cate o felie de cozonac si un pahar de vin fiert credinciosilor care au participat la Slujba de multumire oficiata la cumpana dintre ani. Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, personal, va ciocni cu fiecare credincios si le va ura fiecaruia La Multi Ani!. Va fi o mare bucurie pentru toti credinciosii care vor participa la Slujba speciala savarsita la cumpana dintre anii 2004-2005.’, a declarat Parintele Arhimandrit Dosoftei Scheul – Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iasi.

Slujba speciala ce se va oficia la cumpana dintre anii 2004-2005 in Catedrala Mitropolitana din Iasi va fi transmisa In direct de postul de Radio Trinitas al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente