IPS Daniel va oficia duminica Slujba de resfintire a Bisericii ‘Sfintii Imparati Constantin si Elena’ din localitatea Frumusica.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, va oficia duminica Slujba de resfintire a Bisericii ‘Sfintii Imparati Constantin si Elena’ din localitatea Frumusica, judetul Botosani, Protopopiatul Harlau.

Mai multe amanunte ne-a oferit Parintele Nicolae Craciun – protopop al Protopopiatului Harlau: ‘In perioada mai 1999 – septembrie 2001 si pana in prezent, la Biserica ‘Sfintii Imparati Constantin si Elena’ din localitatea Frumusica s-au efectuat mai multe lucrari: 1. pictarea interiorului bisericii de catre dl. Pictor Silviu Calugaru, 2. renovarea clopotnitei prin acoperirea cu tabla, 3. construirea in anul 2003 a unei Cancelarii Parohiale in care functioneaza si Biblioteca bisericii care detine un fond de carte destul de bun, 4. zidirea unui lumanarar in curtea bisericii pentru a proteja pictura interioara de degradare (afumare prin fumul de la lumanari), 5. tencuirea exterioara a bisericii in praf de marmura, 6. repararea casei de praznuire. Slujba de resfintire a Bisericii ‘Sfintii Imparati Constantin si Elena’ va fi savarsita duminica, 31 octombrie 2004, de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei inconjurat de un sobor de preoti si diacono. La Slujba de resfintire a bisericii din localitatea Frumusica vor lua parte si autoritati locale, precum si personalitati ale vietii publice a Statului Roman, cum ar fi dl. Acad.Dr. Razvan Theodorescu – Ministrul Culturii si Cultelor, dl. Ing. Costica Macamet – prefectul judetului Botosani, dl. Ing.Dr. Paul Popa – subprefect al judetului Botosani, dl. Economist Constantin Contac – presedintele Consiliului Judetean Botosani. Speram ca numarul credinciosilor participanti la slujba resfintire a Bisericii ‘Sfintii Imparati Constantin si Elena’ sa fie in numar destul de mare, mai ales ca aceasta resfintire a bisericii din localitatea Frumusica a fost asteptata de multa vreme de enoriasii acestei parohii.’

Comentarii Facebook


Știri recente