IPS Daniel va fi prezent maine la Biserica ‘Sfantul Gheorghe’ din Harlau.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei va oficia maine slujba Sfintei Liturghii la Biserica ‘Sfantul Gheorghe’ din Harlau, judetul Iasi, cu prilejul implinirii a 520 de ani de la ridicarea Curtii Domnesti din Harlau, precum si a 460 de ani de la trecerea la cele vesnice a voievodului Petru Rares.

Tot maine, la Manastirea Sangeap – Basaraba din comuna Scobinti, de langa Harlau, va fi sfintita si Crucea pe care au fost amplasate antenele statiei de emisie Radio TRINITAS Harlau 92,2MHz.

Mai multe detalii despre evenimentele de maine am aflat de la Parintele Dumitru Tincu – paroh al Bisericii ‘Sfantul Gheorghe’ din Harlau: ‘Programul Duminicii de dupa Inaltarea Sfintei Cruci va fi urmatorul: la ora 07.30 se va face slujba Aghiezmei Mici, urmata la ora 08.00 de slujba Utreniei si Acatistul Sfantului Voievod Stefan cel Mare. La ora 09.30 va incepe savarsirea Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La ora 12.00 va avea loc vizitarea Muzeului Bisericii ‘Sfantul Gheorghe’ din Harlau. La ora 12.30 va fi sfintit sediul renovat al Protopopiatului Harlau, dupa care va avea loc agapa. La ora 16.00, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei va sfinti Crucea – Antena pe care se afla antenele statiei Radio TRINITAS Harlau 92,2MHz din incinta Manastirii Sangeap – Basaraba.’.

Parintele Paroh Dumitru Tincu ne-a vorbit si despre medaliile ce vor fi editate cu prilejul implinirii a 520 de ani de la ridicarea Curtii domnesti din Harlau si a 460 de ani de la trecerea la cele vesnice a voievodului Petru Rares: ‘Cu prilejul implinirii a 520 de ani de la ridicarea Curtii domnesti din Harlau si a 460 de ani de la trecerea la cele vesnice a voievodului Petru Rares s-au editat doua medalii: una cu chipul Sfantului Voievod Stefan cel Mare si una cu chipul voievodului Petru Rares, precum si vederi, o monografie a Bisericii ‘Sfantul Gheorghe’ – Harlau.’

Comentarii Facebook


Știri recente