IPS Daniel participa in perioada 29 ianuarie-2 februarie 2004 la intrunirea Comitetului mixt al CCEE si KEK organizata in Polonia

In perioada 29 ianuarie-2 februarie 2004 are loc in Polonia, intrunirea Comitetului mixt al Consiliului Conferintelor Episcopale Europene(CCEE) si al Conferintelor Bisericilor Europene(KEK).

Comitetul este format din sapte membrii romano-catolici, majoritatea cardinali si episcopi, si sapte membrii reprezentand Conferinta Bisericilor Europene(3 ortodocsi, 2 luterani, un anglican si un reformat). Membrii ortodocsi sunt: Prea Fericitul Arhiepiscop Anastasios al Albaniei, Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Ghenadios de Sasima (Patriarhia Ecumenica) si Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Comitetul are misiunea de a facilita o reflectie teologica si spirituala, precum si cooperarea practica intre Bisericile Europei. Pe agenda intrunirii se afla urmatoarele teme:

1. situatia relatiilor ecumenice azi,

2. pregatirea viitoarei Adunari Ecumenice din 2007, 3. importanta documentului ‘Charta Oecumenica’ pentru Bisericile din Europa,

4. problema familiilor mixte din punct de vedere confesional, precum si

5. dialogul cu Islamul in Europa de azi.

Programul mai cuprinde si intruniri cu autoritatile locale, cu profesori si studenti de la universitatile si colegiile din orasul Opole din Polonia, inclusiv cu profesori si studenti ai Facultatii de Teologie Romano-Catolica.

Comentarii Facebook


Știri recente