IPS Daniel participa in aceste zile la Congresului Stiintific International intitulat ‘Biserica si Societatea, conform Sfintului Apostol Pavel’

IPS Daniel Mitropolitul Moldovei si Bucovinei participa in aceste zile la cea de-a 11- a editie a Congresului Stiintific International intitulat ‘Biserica si Societatea, conform Sfintului Apostol Pavel’.

La acest congres care a debutat astazi la Veria, in Grecia, sint invitati reprezentanti ai tuturor Bisericilor Ortodoxe. ‘Congresul are in vedere reliefarea activitatii pastorale si misionare a Sfintului Apostol Pavel, legatura dintre Biseirca si Societate, contributia pe care sfintuil Apostol Pavel a avut-o pentru intreaga Europa, in ceea ce priveste viata spirituala dar si sociala a Bisericii. Astazi, in prima parte a congresului, a fost rostit un cuvint de bun venit din partea organizatorilor, precum si mesajele din partea Patriarhiilor prezente. Inainte de dechiderea congreesului, in aceasta dimineata, toti arhiereii au participat la Slujba Sfiintei Liturghii, dupa care s-a pus piatra de temelie a unui centru pastoral-cultural ce va fi dedicat Sf Apostol Pavel. De asemenea centrul respectiv este dedicat si memoriei unui grup de copii care au cazut victime intr-un accident in urma cu citiva ani, aici in regiunea Veriei’ a precizat parintele Petru Sidoreac, corespondent Radio Trinitas in Grecia

La simpozionul de la Veria, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, este reprezentantul Bosericii Ortodoxe Romane, fiind delegat de PF Parinte Patriarh Teoctist. In sedinta de astazi, IPS Parinte Mitropolit Daniel a citit mesajul transmis de PF Teoctist, tuturor participantilor la conggres.’Partea a doua a programului de astazi se va desfasura incepind cu ora 18, cind profesori de teologie de la Universitatea Aristotel vor sustine alocutiuni legate de Sfintul Apostol Pavel’ a adaugat parintele Petru Sidoreac.

IPS Mitropolit Daniel va sustine miine seara de la ora 19 o alocutiune despre Sfintii Apostoli Petru si Pavel, intitulata ‘Apostoli si Martiri in Europa’. De asemenea, IPS Parinte Mitropolit Daniel va participa pe 29 iunie, de Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel la Hramul Catedralei Mitropolitane din Veria, unde se afla si o parte din moastele Sf. Apostol Pavel.

Comentarii Facebook


Știri recente