IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va fi prezent timp de trei zile in mijlocul credinciosilor din judetul Neamt

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va fi prezent timp de trei zile in mijlocul credinciosilor din judetul Neamt care isi sarbatoresc zilele de hram.

Incepand din aceasta seara IPS Daniel va fi prezent la Biserica Sfantul Ioan Iacob Hozevitul din curtea Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt. La ora 19 se va deschide programul slujbelor, care se vor desfasura neintrerupt pana a doua zi dupa ora pranzului. Acest sfant lacas a fost construit cu scopul de a adaposti moastele Sfantului Cuviosi Ioan Iacob de la Neamt, care se spera ca vor fi repatriate de la Manastirea Hozeva din Tara Sfanta. Pe 6 august, Inalt Prea Sfintitul Daniel va urca pe muntele Ceahlau, unde inconjurat de un sobor de preot si diaconi va oficia Sfanta Liturghiei la manastirea de sub varful Toaca, ce are hramul Schimbarea la Fata sarbatoarea va avea o dubla semnificatie: se va celebra ziua muntelui Ceahlau, supranumit Taborul romanesc, urmata de comemorarea Binecredinciosului voievodului Stefan cel Mare si Sfint(care este si patronul spiritual al acestei manastiri) la 500 de ani de la trecerea sa la cele vesnicie. Pe 7 august, IPS Daniel va fi prezent la Biserica Cuvioasei Teodora de la Sihla de la Manastirea Sihastria, unde va oficia slujba Sfantei Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente