IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a slujit astazi cu PS Casian Craciun Episcopul Dunarii de Jos la Catedrala Episcopala din Galati

Slujba solemna a fost prilejuita de implinirea a 11 ani de la intronizarea PS Casian ca Episcop al Dunarii de Jos. IPS Daniel a dat citire mesajului PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, transmis cu acest prilej si a omagiat personalitatea PS Casian Craciun.

Amanunte referitoare la acest eveniment ne ofera Pr. Arhim. Dan Olteanu, vicar administrativ al Episcopiei Dunarii de Jos: ?Ne-am bucurat in eparhia noastra de prezenta IPS Daniel, al Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si impreuna, cei doi ierarhi, au liturghisit la Catredrala episcopala, oferind preotilor din toate protopopiatele din eparhia noastra si credinciosilor prezenti un eveniment de suflet, o sarbatoare de suflet, care va ramane, desigur, in amintirea si in constiinta tuturor ca un moment de binecuvantare pentru noi cei de aici. La 11 ani de sarbatorire a prezentei slujitoare a PS Casian la Galati si Braila, IPS Daniel a aratat ca slujirea PS Casian este un dar al lui Dumnezeu ca marturie a cuvantului plin de fapta si lucrare sfanta si a subliniat faptul ca PS a stiut sa ofere celor din eparhia sa modelul liturghisirii si al filantropiei deopotriva. Filantropia este urmarea Liturghiei si Liturghia se hraneste din filantropie, a spus IPS Daniel, aratand prin aceasta ca cele doua moduri de slujire sunt de fapt esenta vietii bisericesti in Bisericii Ortodoxe Romane’.

Pr. Arhim. Dan Olteanu ne-a spus ca PS Casian Craciun i-a multumit IPS Daniel pentru participare si a evidentiat activitatea pastoral-misionara deosebita desfasurata in Mitropolia Moldovei si Bucovinei: ?Raspunzand si multumind, PS Casian a spus ca prezenta IPS Daniel este un prilej de binecuvantare si mangaiere pentru credinciosii eparhiei Dunarii de Jos si a multumit pentru faptul ca mitropolitul Moldovei si Bucovinei a dorit sa fie prezent, ca si altadata, in mijlocul credinciosilor de la Dunare si ca modelul de slujire si de pastoratie al Arhipiscopiei Iasilor si a intregii Mitropolii a Moldovei si Bucovinei, este si pentru Episcopia Dunarii de Jos un model de urmat pentru cei care doresc sa creasca duhovniceste in Biserica noastra. Sarbatoarea intreaga s-a bucurat de prezenta multor credinciosi, cum am spus al slujitorilor din Centrul eparhial si al protopopiatelor din eparhia Dunarii de Jos, si credem ca se poate constiti intr-un model de sarbatoare nu festiva, ci o sarbatoare de suflet, care are ca urmare concreta implinirea vocatiei slujitoare a Bisericii noastre in lume?.

Pr. Arhim. Dan Olteanu ne-a precizat ca tot astazi a fost evidentiata implicarea deosebita a Episcopiei Dunarii de Jos in ajutorarea persoanelor afectate de inundatii: ?In ultima Duminica in care s-a savarsit si apelul la colectarea de ajutoare pentru sinistrati, subliniem faptul ca eparhia noastra s-a implicat activ in sprijinirea celor napastuiti de soarta la Siret, in judetul Galati si Braila, si prin faptul ca s-au strans pana acum mai putin de 6 miliarde de lei pentru sinistratii care au nevoie de ajutor. Credem ca se poate sprijini ideea ca Biserica a fost alaturi si de aceasta data de cei incercati si sinistrati. O sarbatoare de suflet care speram sa fie in continuare un model de aniversare nu festiva, ci o aniversare care da roade si care se implineste prin lucrarea ei slujitoare in lume’.

Comentarii Facebook


Știri recente