IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat Sf. Liturghie la Manastirea Bistrita, judetul Neamt

Cu acest prilej, a avut loc si instalarea noului staret al manastirii, parintele arhimandrit Pavel Toderita. Detalii despre acest eveniment am aflat de la parintele arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘Dupa Sf. Liturghie a avut loc momentul solemn al instalarii noului staret. In cuvantul pe care IPS Mitropolit Daniel l-a rostit, Chiriarhul a evidentiat lucrarea jertfelnica in cei 25 de ani ai staretiei fostului staret, parintele arhimandrit Ciprian Zaharia, care de astazi a devenit proinstaret al manastirii. Dupa ce i-a inmanat noului staret bastonul si mantia dupa randuiala Bisericii noastre, IPS Mitropolit Daniel i-a adresat un cuvant si, de asemenea, noul staret a rostit un cuvant catre obstea manastirii si un cuvant pentru IPS Mitropolit Daniel si pentru toti cei prezenti’.

Parintele arhimandrit Timotei Aioanei ne-a vorbit si despre participarea impresionanta de la momentul instalarii noului staret al Manastirii Bistrita: ‘Un impresionant sobor de preoti si diaconi, aproximativ 40 de slujitori, dintre care au facut parte ostenitori de la Centrul eparhial Iasi, consilieri, exarhi, secretarul eparhial, dar si staretii unor manastiri din Eparhie, in special a celor din tinutul Neamtului. Printre slujitori a fost si parintele decan al Facultatii de Teologie, parintele profesor doctor Viorel Sava. De asemenea, foarte multi credinciosi, cateva sute de credinciosi, prieteni ai manastirii si prieteni ai noului staret, parintele Pavel Toderita’.

In aceasta dupa amiaza, IPS Mitropolit Daniel a instalat si noul staret al Manastirii Dumbravele, parintele ieromonah Poclu Latu.

Comentarii Facebook


Știri recente