IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a oficiat in aceasta dimineata slujba Sfintei Liturghii la Biserica ‘Sf. Imparati Constantin si Elena’

Bisercia se afla in zona Podu Ros. In cuvintul de invatatura, IPS Sa a subliniat semnificatiile pericopei evanghelice citite astazi: ‘Sfinta Evanghelie nu vorbeste despre impratati, ci despre pastorul cel bun. Asemanarea facuta intre Hristos -pastorul cel bun si lucrarea pentru Biserica a Sfintului Imparat Constantin si a mamei sale Elena arata modul in care Biserica vede lucrarea lui Hristos prin Duhul Sfint care inspira pe acesti doi oameni sa aiba grija de Biserica. Prin Sfintii Imparati Constantin si Elena, Hristos Domnul a aratat grija sa fata de Biserica, trimitind la timpul potrivit oamenii potriviti, care au schimbat fata lumii si au statornicit propriu-zis era crestina, a credintei si culturii crestine in Imperiul Roman’. IPS Daniel a explicat apoi, de ce Sfinti Imparati Connstantin si Elena sint considerati ocrotitorii familiei: ‘In evlavia noastra, cei doi sint nedespartiti. Sfintii imparati sint consederati ocrotitori ai familiei. Nu sint sot si sotie, sint fiu si mama, dar vorbim despre ocrotirea pe care ei o aduc celor casatoriti, deoarece odata cu zidirea de biserici se intareste si biserica de acasa, care este familia’.

In cadrul slujbei de astazi, IPS mitropolit Daniel a oficiat doua hirotoniri: diaconul Marius Dumitru Paduraru a fost hirotonit preot pentru parohia Dragalina, Protopopiatul Darabani, iar Vladimir Orlonschia fost hirotonit diacon pentru parohia Manolesti- Vale, protopopiatul Botosani. La finalul cuvintului de invatatura dar si la finalul slujbei IPS Daniel i-a felicitat pe toti credinciosii prezenti, in special pe cei care poarta numele de Constantin si Elena. De asemenea, felicitari au primit si preotii care slujesc la parohia Sfintii Imparati C-tin si Elena din zona Podu Ros. Totodata IPS Sa a recomandat tuturor celor care poarta numele de sfinti sa invete din faptele lor si sa-i ia ca exemplu in privinta intaririi in credinta.

Comentarii Facebook


Știri recente