IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat astazi Sf. Liturghie la vechea Catedrala mitropolitana, din Iasi

In cuvantul rostit la finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Daniel a explicat celor prezenti motivul pentru care, in cursul saptamanii, slujbele se oficiaza in acest lacas si nu in Catedrala mare: ‘Noi savarsim aici, in fiecare zi de peste saptamana, Sf. Liturghie, pentru ca in cealalta Catedrala mare, de alaturi, se savarsesc lucrari de consolidare. Datorita zgomotului nu se poate savarsi acolo Sf. Liturghie, insa duminica, Sf. Liturghie se savarseste in Catedrala ‘Intampinarea Domnului’ si ‘Cuvioasa Parascheva’, adica in Catedrala mare’.

De asemenea, IPS Mitropolit Daniel a tinut sa mentioneze faptul ca, alaturi de Sf. Mare Mucenic Gheorghe, vechea Catedrala mitropolitana are ca ocrotitoare si pe Sf. Cuvioasa Teodora de la Sihla, lacasul fiind si biserica de manastire: ‘In aceasta biserica, fosta Catedrala mitropolitana, numita si Biserica Sf. Gheorghe – Catedrala veche, mai are si un al doilea hram, si anume Cuvioasa Teodora de la Sihla, pentru ca seara, aceasta biserica este folosita ca biserica pentru maicile de la Centrul eparhial, care se roaga aici si, deci, aceasta Catedrala veche este si biserica de manastire, pentru ca este o manastire, si anume Manastirea Sf. Teodora de la Sihla pentru toate maicile care slujesc aici, ca persoane care intretin curatenia, care pregatesc hrana pentru personalul deservent al bisericilor de aici din incinta si pentru primirea de oaspeti si pelerini care vin aici la noi’.

Comentarii Facebook


Știri recente