IPS Daniel isi incheie astazi vizita in Norvegia

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, isi incheie astazi vizita in Norvegia unde a participat la reuniunea Conferintei Bisericilor Europene de la Trodheim.

Ieri, 1 iulie 2003, a fost ales noul Comitet al Conferintei Bisericilor Europene. Biserica Ortodoxa Romana va fi reprezentata in noul Comitet Central de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Comitetul Central are 40 de membri din care 14 sint ortodocsi.

In cursul zilei de ieri, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel s-a intilnit, in audienta particulara , cu Gratia Sa Dr. Rowan Williams, noul Arhiepiscop de Canterbury si Primat al Bisericii Anglicane, si cu Excelenta Sa Dr. Richard Chartes, Episcop de Londra. Au fost discutate noi posibilitati de cooperare in domeniul Teologiei Academice si activitatilor sociale.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a fost de asemenea invitat la un prinz oficial oferit de guvernatorul regiunii SOR-TRONDELAG in onoarea personalitatilor bisericesti europene prezente in Trodheim.

Comentarii Facebook


Știri recente