IPS Daniel i-a oferit maestrului Dan Grigore cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei – ‘Crucea Moldava’.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei i-a inmanat aseara marelui pianist roman Dan Grigore cea mai inalta distictie a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei – ‘Crucea Moldava’. Acest eveniment a fost prilejuit de recitalul extraordinar intitulat ‘…la steaua Singuratatii’ pe care maestrul Dan Grigore l-a sustinut la Teatrul National ‘Vasile Alecsandri’ din Iasi in cinstea poetului Mihai Eminescu, cu prilejul implinirii a 155 de ani de la nasterea sa.

Concertul a fost organizat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei prin Radio Trinitas, impreuna cu Universitatea de Arte ‘George Enescu’ din Iasi si Teatrul National ‘Vasile Alecsandri’ din Iasi.

In momentul decernarii ‘Crucii Moldave’, adresandu-se maestrului Dan Grigore si celor prezenti in sala, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a spus: ‘Mihai Eminescu este omagiat atat de popor, cat si de Biserica. Suntem deosebit de onorati de prezenta aici la Iasi a maestrului Dan Grigore, care a fost chemat de Biserica si impreuna cu Biserica si poporul l-a omagiat pe cel mai mare poet roman. Dorim sa va oferim cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei – ‘Crucea Moldava’, dorindu-va ani multi si binecuvantati.’

Dupa primirea distinctiei, maestrul Dan Grigore a multumit si a spus: ‘Este cea mai frumoasa si cea mai mare bucurie pe care putea sa mi-o faca cineva in tara mea.’

In Sala Mare a Teatrului National ‘Vasile Alecsandri’ din Iasi au fost prezenti sambata seara aproximativ 1.000 de spectatori. Banii obtinuti din vanzarea biletelor vor fi donati Fundatiei ‘Solidaritate si Speranta’ a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei pentru ajutorarea persoanelor care fac parte din categorii sociale defavorizate.

Comentarii Facebook


Știri recente