IPS Daniel i-a adresat PF Hristodoulos invitatia de a reveni la Iasi cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a adresat Intiistatatorului Bisericii Ortodoxe a Greciei, Prea Fericitului Hristodoulos, cu ocazia vizitei pe care Prea Fericirea Sa a efectuat-o la Iasi in perioada 11-12 iunie 2003, inviatatia de a participa la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Prea Fericitul Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei si Primat al Bisericii Ortodoxe a Greciei, a venit la Iasi pentru a i se conferi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa. Prea Fericirea Sa a vizitat de asemenea Centrul de Diagnostic si Tratament Providenta unde a avut loc sfintirea celor doua ambulante pe care Biserica Ortodoxa a Greciei le-a oferit prin intermediul Fundatiei Solidaritatea impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe al Guvernului Elen. Delegatia elena a fost prezenta si la Manastirea Sfintii Trei Ierarhi unde s-a oficiat un trisaghion in memoria eroilor greci cazuti in Revolutia de la 1821, fiind locul de unde s-a inceput lupta de eliberare a grecilor de sub stapanirea otomana. Inaltii oaspeti au mai vizitat Centrul Comercial Iulius-Mall.

De la Iasi delegatia elena s-a deplasat la Bacau, unde Prea Fericitul Hristodoulos a vizitat locul pe care se inalta catedrala din acest oras, iar in cursul serii a parasit Romania, intorcandu-se in Grecia.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente