IPS Daniel este prezent la Simpozionul Spiritual Academic ce se desfasoara in aceste zile la Manastirea Neamt.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a prezidat astazi Simpozionul Spiritual Academic ce se desfasoara in aceste zile la Manastirea Neamt.

Mitropolitul Visarion Puiu a fost, in acelasi timp, sarbatorit si comemorat astazi la Schitul Vovidenia ce apartine de Manastirea Neamt. Aici s-a desfasurat un Simpozion prilejuit de implinirea a 125 de ani de la nastere si 40 de ani de la trecerea la cele vesnice a Mitropolitului Visarion Puiu.

Din program amintim: 1. in jurul orelor 09.00 a avut loc in biserica cu hramul Intrarea in biserica a Maicii Domnului din incinta Schitului Vovidenia oficierea Sfintei Liturghii de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu alti ierarhi: Prea Sfintitul Ioachim Bacauanu, Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, si Prea Sfintitul Corneliu Barladeanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Husilor, inconjurati de un sobor de stareti, preoti si diaconi, dintre care amintim pe: Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei – Exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor, Parintele Nicolae Dascalu – Consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si Directorul Institutului Cultural-Misionar TRINITAS, Parintele Arhimandrit Benedict Sauciuc – staretul Manastirii Neamt, Parintele Arhimandrit Victorin Oanele – staretul Manastirii Sihastria;

2. in jurul orelor 12.00 a avut loc o slujba de pomenire a Mitropolitului Visarion Puiu, slujba ce a fost urmata de vernisajul Expozitiei cu titlul ‘Visarion Puiu, personalitate europeana’ desfasurata ijn Casa memoriala ‘Visarion Puiu’ ce gazdueste si Muzeul ‘Mihail Sadoveanu’;

3. sesiunea de comunicari stiintifice a avut loc in Sala de Conferinte a Centrului Cultural-Pastoral ‘Sfantul Paisie’;

4. programul a continuat cu o vizita la Muzeul Manastirii Neamt in jurul orelor 16.00, urmand sa se incheie cu partea a doua a sesiunii de comunicari stiintifice la Centrul Cultural-Pastoral ‘Sfantul Paisie’ care va incepe in jurul orelor 17.30.

Comentarii Facebook


Știri recente