IPS Daniel este prezent in aceste zile la deschiderea Expozitiei ‘Stefan cel Mare si Sfant – punte de legatura intre Orient si Occident’.

Ieri, 29 septembrie 2004, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Inalt Prea Sfintitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Roman pentru Europa Occidentala si Meridionala, au fost invitati la Rugaciunea de seara a Comunitatii San Egidio din Roma.

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a vorbit in Biserica ‘Santa Maria’ din Transtebere despre Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant ca aparator al crestinatatii in secolul al XV-lea, fapt pentru care Papa Sixt al IV-lea l-a numit ‘atlet al credintei crestine’. De asemenea, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a subliniat ospitalitatea de care se bucura romanii in Italia si relatiile de prietenie ale Comunitatii San Egidio cu Biserica Ortodoxa Romana.

Astazi, 30 septembrie 2004, la orele 18.00, se va deschide in Salonul Sixtin din Muzeul Vaticanului expozitia intitulata ‘Stefan cel Mare si Sfant – punte de legatura intre Orient si Occident’, expozitie care cuprinde obiecte de patrimoniu din muzeul Manastirii Putna.

Vernisajul expozitiei va avea loc in prezenta Papei Ioan Paul II, a Presedintelui Romaniei, Dl. Ion Iliescu si a Ambasadorul Romaniei la Vatican, dl. Dr. Mihail Dobre, a Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si Inalt Prea Sfintitului Iosif, Mitropolitul Ortodox Roman pentru Europa Occidentala si Meridionala, a Inalt Prea Sfintitului Ioan Robu, Arhiepiscop Romano-Catolic de Bucuresti, si a mai multor demnitari de stat romani, precum si a unor cardinali si prelati din conducerea Vaticanului.

Comentarii Facebook


Știri recente