IPS Daniel a slujit Sfanta Liturghie la Manastirea Sihastria

Sarbatoarea de astazi, Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla, este si hramul Manastirii Sihastria, manastire in care acum 17 ani Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a primit haina monahala avandu-l ca nas de calugarie pe Parintele Arhimandrit Cleopa Ilie.

Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a oficiat in aceasta dimineata slujba Sfintei Liturghii. Alaturi de Inalt Prea Sfintitul Daniel, la slujba a participat si Prea Sfintitul Casian, Episcopul Dunarii-de-Jos, alti ierarhi, preoti si monahi.

In cuvantul sau de invatatura, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, s-a referit la semnificatia Evangheliei citite la slujba de astazi si a subliniat in principal importanta pocaintei in viata

monahilor si a tuturor crestinilor.

De asemena, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei s-a referit si la invataturile pe care credinciosii trebuie sa le desprinda din modul care Sfanta Cuvioasa Teodora de la Sihla s-a pocait in fata Domnului nostru Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfintitul Casian, Episcop al Dunarii-de-Jos, a vorbit credinciosilor despre semnificatia pelerinajului ce se face la Schitul de pe Muntele Ceahlau, in fiecare an pe data de 6 august, cind Biserica Ortodoxa sarbatoreste Schimbarea la fata a Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente