IPS Daniel a slujit astazi Sfanta Liturghie la Manastirea Neamt

La hramul celei mai vechi manastiri din Moldova au participat in jur de 300 000 de credinciosi, slujbele fiind oficiate de un sobor de clerici, in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Au slujit de asemenea Inalt Prea Sfintitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Prea Sfintitul Ioachimm, Episcopul Husilor, si Prea Sfintitul Gherasim Putneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Dimineata, in jurul orei 09.30, soborul de ierarhi, preoti si diaconi a oficiat slujba de sfintire a apei (Aghiazma Mica) in fata aghiazmatarului Manastirii Neamt, la sfarsitul careia Inalt Prea Sfintitul mitropolit daniel a rostit un cuvant de invatatura in care a subliniat semnificatiile duhovnicesti si patriotice ale praznicului Inaltarii Domnului.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata in incinta Manastirii Neamt incepand cu ora 10.00. Cuvantul de invatatura la Evanghelia praznicului a fost rostit de Prea Sfintitul Ioachim, Episcopul Husilor.

Raspunsurile liturgice au fost date de corul Seminarului Teologic ‘Veniamin Costachi’ de la Manastirea Neamt, dirijat de Parintele Profesor Anibal Pantaru. Intrucat sarbatoarea Inaltarii este si Ziua Eroilor, la sfarsitul slujbei a fost oficiat si un parastas intru pomenirea tuturor eroilor si a martirilor neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente