IPS Daniel a slujit astazi Sfanta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a oficiat astazi slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Mitropolitana din Iasi.

In cuvantul sau de invatatura, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a subliniat semnificatiile pericopei evanghelice citite in aceasta vineri: ‘In Apostolul citit astazi, s-a va zut cum puterea Mantuitorului nostru Iisus Hristos data in Biserica Sfintilor Apostoli de a lega si dezlega este deosebit de lucratoare. Puterea Mantuitorului Iisus Hristos de a lega si a dezlega este una bucuratoare si infricosatoare. Nimeni nu este obligat sa daruiasca Bisericii ceva. Dar, atunci cand daruieste, trebuie sa daruiasca cu sinceritate, cu inima curata si cu gand bun. Darul facut Bisericii trebuie sa fie facut din dragoste pentru Hristos.’

In cadrul slujbei de astazi, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel a oficiat doua hirotoniri: Diaconul Alexandru Paveliuc a fost hirotonit preot pentru Parohia Horodiste – Protopopiatul Darabani (judetul Botosani), iar Ionel Hutuhanu a fost hirotonit diacon.

Comentarii Facebook


Știri recente