IPS Daniel a slujit astazi Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitana din Varsovia impreuna cu PF Sava, Mitropolitul Varsoviei si al intregii Polonii

Cu prilejul sarbatorii Intampinarea Domnului, Prea Fericitul Parinte Sava, Mitropolitul Varsoviei si al intregii Polonii, a invitat astazi pe Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, sa slujeasca impreuna Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitana din Varsovia. La sfarsitul Sfintei Liturghii, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel a transmis salutarile fratesti ale Prea Fericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si a scos in evidenta legaturile stranse de fratietate si cooperare dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa din Polonia.

In aceasta dupa-amiaza, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a fost invitat la Ambasada Romaniei la Varsovia de catre Doamna Ambasador Irina Kovarovschi.

Maine, 3 februarie 2004, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel se va intalni la Bucuresti la Palatul Patriarhiei, cu Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe care il va informa despre vizita sa in Polonia. Se constata cu bucurie ca exista in Polonia o dorinta de a intensifica schimburile de profesori si studenti intre cele doua Biserici si de a aprofunda cooperarea in domeniul vietii monahale si al promovarii spiritualitatii ortodoxe in Uniunea Europeana.

Secretariatul Centrului Eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente