IPS Daniel a participat in perioada 17-20 noiembrie 2003 la Conferinta Teologica Internationala cu tema ‘Invatatura Ortodoxa despre Biserica’

Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a participat zilele trecute la Conferinta Teologica Internationala cu tema ‘Invatatura Ortodoxa despre Biserica’, desfasurata la Moscova in perioada 17-20 noiembrie 2003. Conferinta s-a desfasurat la initiativa Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. Organizatorii au precizat inca de la inceput ca se doreste o analiza a aspectelor fundamentale ale invataturii ortodoxe asupra Bisericii si rolului ei in lume, din diferite perspective. Conferinta a dorit sa ofere cadrul de colaborare care sa ajute la imbunatatirea relatiilor intre Bisericile Ortodoxe nationale, ca si a relatiei pe care Biserica le are cu sfera laica.

La evenimentul de la Moscova au participat aproximativ 100 de teologi, istorici, sociologi, filosofi, diversi reprezentanti ai stiintelor umaniste. S-au discutat teme de mare actualitate, cum ar fi: structura administrativa a Bisericii Universale si importanta ei acum, posibilitatea organizarii unui Sinod Panortodox, relatiile dintre Ortodoxie si alte religii, Biserica si globalizare, Biserica si natiune.

Comentarii Facebook


Știri recente