IPS Daniel a participat in aceste zile la sedinta anuala a Conferintei Bisericilor Europene.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a participat zilele trecute la sedinta anuala a Comitetului Central si a Prezidiului Conferintei Bisericilor Europene.

La intrunirea care s-a derulat in orasul Neapolis, din Creta, au participat reprezentanti ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, ai Bisericii Ortodoxe Romane, ai Bisericii Ortodoxe din Grecia, ai Bisericii Ortodoxe din Rusia si ai Bisericii Ortodoxe din Polonia.

In cadrul reuniunii s-a facut o evaluare a lucrarii Conferintei Bisericilor Europene pe anul 2004 si prima parte a anului 2005 si s-a ales un nou secretar al Conferintei Bisericilor Europene.

Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei ne-a oferit mai multe detalii desopre intrunirea din acest an a Conferintei Bisericilor Europene: ‘La intrunirea din acest an, s-a evaluat lucrarea Conferintei Bisericilor Europene pe anul 2004 si pe prima parte a anului 2005. Evenimentul cel mai important l-a constituit alegerea noului Secretar General al Conferintei Bisericilor Europene in persoana Parintelui Colin Wiliams din Anglia care a fost mult timp Vicarul Episcopiei Anglicane de Brackford din Tara Galilor din Marea Britanie, intrucat actualul Secretar General al Conferintei Bisericilor Europene s-a retras.’

De asemenea, la aceasta intrunire s-a discutat si despre programul Conferintei Bisericilor Europene pe urmatorii ani: ‘Totodata, la intrunirea din acest an s-a conturat si Programul pentru urmatorii ani, in perspectiva integrarii in Conferinta Bisericilor Europene a Comisiei Bisericilor pentru Migranti in Europa. Deci, Comisia Bisericilor pentru Migranti in Europa se ocupa de migrantii in Europa si va fi parte integranta in Conferinta Bisericilor Europene, lucru ce intereseaza in mod special Biserica Ortodoxa Romana pentru ca avem emigranti de la noi si imigranti in tarile occidentale.’

Urmatoarea intrunire a Prezidiului Conferintei Bisericilor Europene va avea loc la Geneva, in perioada 17 – 20 decembrie 2005. Evenimentul va fi dedicat instalarii Parintelui Colin Wiliams in functia de Secretar General al Conferintei Bisericilor Europene.

Comentarii Facebook


Știri recente