IPS Daniel a oficiat Sfanta Liturghie din ziua de praznuire a Sfantului Apostol Andrei – apostolul romanilor la Biserica ‘Sf. Andrei’ – Iasi.

Cu prilejul sarbatoririi Sfantului Apostol Andrei – Apostolul romanilor, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Biserica ‘Sfantul Andrei’ din Iasi, lacas care si-a sarbatorit hramul.

In cuvintul sau de invatatura, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei a subliniat faptul ca Sfantul Apostol Andrei a fost primul dintre ucenicii Mantuitorului chemati la apostolat.

Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Daniel s-a referit apoi la decizia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anul 1997 de a-l numi pe Sfantul Apostol Andrei ‘apostol al romanilor’.

Inalt Prea Sfintitul Daniel a amintit, de asemenea, de decizia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anul 2001 de a desemna ziua de 30 noiembrie Sarbatoare Nationala Bisericeasca.

Inalt Prea Sfintia Sa s-a referit totodata si la aducerea capului Sfantului Apostol Andrei, de la Patras la Iasi, in anul 1996, cu prilejul Hramului ‘Sfintei Cuvioase Parascheva’.

Comentarii Facebook


Știri recente