IPS Casian, la 22 de ani de la hirotonia întru arhiereu

În ședința din 12 februarie 1990, în urma cercetării canonice, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe arhimandritul Casian Crăciun în postul de Arhiereu-vicar al Episcopiei Dunării de Jos, cu titlul de ‘Gălățeanul’, informează „Ziarul Lumina”.

Chemarea întru arhiereu s-a făcut în după-amiaza zilei de 17 februarie 1990, în Biserica ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Galați, de către episcopul-vicar Lucian Tomitanul și arhiereul-vicar Gherasim Vrânceanul. Ipopsifierea arhimandritului Casian a avut loc în aceeași zi, în prezența arhiepiscopului Antim Nica al Tomisului și Dunării de Jos. La 18 februarie 1990, Preacuviosul părinte Casian a fost hirotonit arhiereu în Biserica ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Galați, în timpul Sfintei Liturghii săvârșite de cei trei ierarhi amintiți.

În anul 1994, după trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire arhiepiscop Antim, Arhiereul-vicar Casian Gălățeanul a fost ales de Colegiul Electoral Bisericesc Episcop titular al Eparhiei Dunării de Jos.

În anul 2009, Episcopia Dunării de Jos a fost ridicată la rang de arhiepiscopie, iar PS Casian a primit titlul de Arhiepiscop.

Comentarii Facebook


Știri recente