IPS Casian, la 22 de ani de la hirotonia întru arhiereu

În ședința din 12 februarie 1990, în urma cercetării canonice, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales pe arhimandritul Casian Crăciun în postul de Arhiereu-vicar al Episcopiei Dunării de Jos, cu titlul de ‘Gălățeanul’, informează „Ziarul Lumina”.

Chemarea întru arhiereu s-a făcut în după-amiaza zilei de 17 februarie 1990, în Biserica ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Galați, de către episcopul-vicar Lucian Tomitanul și arhiereul-vicar Gherasim Vrânceanul. Ipopsifierea arhimandritului Casian a avut loc în aceeași zi, în prezența arhiepiscopului Antim Nica al Tomisului și Dunării de Jos. La 18 februarie 1990, Preacuviosul părinte Casian a fost hirotonit arhiereu în Biserica ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Galați, în timpul Sfintei Liturghii săvârșite de cei trei ierarhi amintiți.

În anul 1994, după trecerea la cele veșnice a vrednicului de pomenire arhiepiscop Antim, Arhiereul-vicar Casian Gălățeanul a fost ales de Colegiul Electoral Bisericesc Episcop titular al Eparhiei Dunării de Jos.

În anul 2009, Episcopia Dunării de Jos a fost ridicată la rang de arhiepiscopie, iar PS Casian a primit titlul de Arhiepiscop.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…