IPS Bartolomeu Anania implineste astazi 11 ani de cand a fost inscaunat ca Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului.

Astazi se implinesc 11 ani de cand Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu Anania a fost inscaunat ca Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului.

Inalt Prea Sfintitul Parinte Bartolomeu Anania s-a nascut la 18 martie 1921. A fost hirotonit ierodiacon la 15 martie 1942 si apoi a devenit staret al Manastirii Toplita. Sub regimul comunist a efectuat 6 ani de detentie intre anii 1958-1964. In anul 1982 s-a retras la Manastirea Varatec unde a inceput sa lucreze la revizuirea traducerii in limba romana a Sfintei Scripturi. Personalitate marcanta a culturii romane si preot de vocatie, Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu Anania a fost hirotonit in treapta de arhiereu la 7 februarie 1993 ca Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si a fost instalat in Catedrala Arhiepiscopala din Cluj. Datorita activitatii sale de exceptie in domeniul culturii romanesti Inalt Prea Sfintitul Parinte Arhiepiscop Bartolomeu a fost cinstit cu mai multe medalii si premii.

Intru Multi Ani de slujire arhiereasca Inalt Prea Sfintite Parinte Arhiepiscop Bartolomeu Anania!

Comentarii Facebook


Știri recente