IPS Arhiepiscop Antonie, rectorul Academiei Teologice din Kiev, a sosit la Iași

Ieri, 12 octombrie 2012, a sosit în Iași, pentru a participa la hramul Cuvioasei Parascheva, Înalt Preasfințitul Antonie, Arhiepiscop de Borispil și rector al Academiei Teologice din Kiev, însoțit de o numeroasă delegație. Oaspeții ucraineni au fost întâmpinați la Aeroportul din Iași de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează „Ziarul Lumina”.

Delegația Ucrainei care va participa anul acesta la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a sosit ieri, la ora 13:00, pe Aeroportul din Iași, fiind întâmpinată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, însoțit de pr. Ionel Roată, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, de arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor și starețul Mănăstirii ‘Sfinții Trei Ierarhi’, de arhim. Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, de pr. prof. dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, de pr. Iulian Necula, consilier economic al Arhiepiscopiei Iașilor, și de pr. Iustinian Răduc, consilier în cadrul Sectorului de conferințe și protocol al Arhiepiscopiei Iașilor. După primirea de la aeroport, invitații ucraineni au mers la Catedrala mitropolitană, unde s-au închinat la moaștele Sfântului Teofil, cel nebun pentru Hristos, și ale Sfintei Cuvioase Parascheva, așezate în baldachinul amenajat în curtea catedralei.

Delegația ucraineană, care va fi prezentă la slujbele religioase prilejuite de hram, este formată din Înalt Preasfințitul Antonie, Arhiepiscop de Borispil, rectorul Academiei Teologice din Kiev, alături de protoiereul Vladimir Koțaba, directorul Aparatului Administrativ al Mitropoliei Kievului, de Burega Vladimir, prorectorul teologico-științific al Academiei Teologice din Kiev, de egumenul Silvestru (Stoicev), redactorul site-ului oficial al Academiei Teologice din Kiev, de protoiereul Alexei Dobuș, docent al Academiei Teologice din Kiev, de igumenul Dumitru (Rudenko), chelarul Mănăstirii Kitaev, de Nicolae Popescu, coordonatorul pentru relațiile cu Biserica Ortodoxă Română al Sectorului de relații externe al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, de Mozolf Andrei, ipodiacon al Arhiepiscopului Antonie, și de Grigoriak Vasilii, operator al postului de televiziune ortodoxă ‘Glas’.

Tot ieri, au sosit la Iași PS Paisie, Episcop de Gorlice, vicar al Arhiepiscopiei de Przemysl și Nowy Szacz, însoțit de pr. Tomasz Stempa și pr. Roman Dubec, iar în această dimineață este așteptată sosirea PS Longhin (Jar) Episcop de Bănceni, vicar al Mitropoliei Cernăuților, însoțit de arhim. Sebastian Pârgaru și de arhim. Siluan Cernei.

Comentarii Facebook


Știri recente