IPS Andrei, la înmormântarea Părintelui Ioan Bela din Lancrăm

Sâmbătă, 5 decembrie 2009, de la ora 12.00 la biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Lancrăm va avea loc slujba înmormântării părintelui iconom stavrofor Ioan Bela, trecut la cele veșnice în noaptea de 2 spre 3 decembrie 2009,la vârsta de 58 de ani.

Părintele s-a născut la 27 iulie 1951, în localitatea Șeușa, jud. Alba, din părinții Nichifor și Similie. Școala primară a absolvit-o în satul natal, gimnaziul în Alba-Iulia și liceul la actualul Colegiu Național ,,Horea , Cloșca și Crișan ” din Alba-Iulia. A urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu în perioada 1970-1974. În anul 1974 se căsătorește cu Maria Voișan din Pianu de Sus, având două fiice: Liuța și Dana, amândouă căsătorite.

A fost hirotonit preot în anul 1974 pentru Parohia Hăpria unde a slujit timp de 7 ani. Din iunie 1981 și până în prezent a slujit în Parohia Lancrăm unde a avut o intensă activitate pastoral-misionară și gospodărească.

Părintele Ioan Bela a trecut la Domnul în noaptea de 2 spre 3 decembrie 2009, la vârsta de 58 de ani. Slujba înmormântării va fi oficiată de către IPS Andrei al Alba Iuliei, înconjurat de nu sobor de preoți.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Veșnică fie pomenirea lui!

Comentarii Facebook


Știri recente