Invierea prin ochi de copil

În pronaosul bisericii Sfinții Arhangheli-Huedin din Municipiul București a avut loc la 12 aprilie 2012, cu înalta binecuvântarea a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel vernisajul expoziției de pictură cu tema Învierea prin ochi de copil, organizată de grădinița Șapte ani din Sectorul 4, București, în colaborare cu Parohia Sfinții Arhangheli-Huedin, după cum ne informează TRINITAS TV.

În cuvântul de deschidere preacucernicul părinte Ștefan Gherasim, responsabilul sectorului cultural și de activități cu tinerii, a transmis bun venit oaspeților și invitaților speciali arătând că prin această expoziție copiii prevestesc prin lucrările lor, precum îngerii, ca primi mesageri ai Învierii, marea sărbătoare pascală.

Din partea artiștilor plastici a luat cuvântul doamna pictor Alexandra Mieloiu care a subliniat contribuția copiilor ce întâmpină în Săptămâna Mare, Patimile și Învierea Domnului, prin lucrările realizate în diferite tehnici reușind să transmită din inimile lor curate gânduri nevinovate care ne minunează și ne bucură pe toți.

Domnul pictor Cătălin Băluț, cel care realizează lucrările de pictură in tehnica fresco în Biserica Sfinții Arhangheli, a invitat pe ce mici și pe cei mari să vadă în mod real care sunt etapele de lucru în executarea picturii în tehnica fresco. Copiii au fost fascinați de modul de execuție al picturii în frescă asistând la pictarea pe viu a chipului Mântuitorului Hristos plecând de la schiță, hașurarea acesteia, aplicarea unei nuanțe de culoare, punerea umbrelor și a luminii.

În încheiere, copiii au fost felicitați pentru lucrările lor minunate, pentru participarea la expoziție și au fost aduse mulțumiri oaspeților, invitaților, doamnelor educatoare și directoarei Grădiniței Șapte ani pentru lucrările frumoase care vor rămâne expuse până pe 22 aprilie, respectiv în toată Săptămâna Luminată.

Comentarii Facebook


Știri recente