Învierea în Maramureș

Pentru al treilea an consecutiv, Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns și la credincioșii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Delegația care a adus lumina pascală a fost întâmpinată pe Aeroportul Internațional din Baia Mare de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Eparhiei.

„Este o lucrare deosebită și o lucrare misionare pentru că le facem o mare bucurie fiilor și fiicelor noastre să primească această Lumină care se pogoară direct din cer”, a spus PS Părinte Iustin Sigheteanul.

La miezul nopții, ierarhul a oferit lumina Sfântă credincioșilor veniți în număr mare la Catedrala episcopală „Sfânta Treime”. Slujba Învierii a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată pe esplanada Catedralei. La finalul acesteia au fost sfințite și tradiționalele bucate de Paști aduse de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…