Invierea Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos

Incepand inca din noaptea de Sambata, crestinii ortodocsi sarbatoresc Invierea Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Sfintele Pasti, praznic imparatesc cu data mobila, este cea mai mare si mai veche sarbatoare crestina pentru ortodocsi, celebrata inca din timpul apostolic. Invierea este praznicul bucuriei marcat de slujba de la miezul noptii si lumina pascala.

In toate Bisericile Ortodoxe se savarseste incepind cu ora 00.00, slujba Invierii Domnului Iisus Hristos care va fi urmata de slujba Utreniei si a Sfintei Liturghii. Se comemoreaza acum evenimentul Invierii Mantuitorului Hristos din mormant, biruind puterea mortii si ridicand firea omeneasca din robia pacatului. Sfintele Pasti este cea mai mare si mai veche sarbatoare crestina pentru ortodocsi, celebrata inca din vremea Sfintilor Apostoli. Salutul crestin timp de 40 de zile, pina la Inaltarea Domnului, va fi Hristos a inviat. In aceste zile se aduc la biserica pentru binecuvantare, pasca, oua rosii si in unele zone si miel, alimente ce simbolizeaza jertfa Mantuitorului Hristos si Invierea.

Comentarii Facebook


Știri recente