Învierea Domnului sărbătorită în Episcopia Maramureșului și Sătmarului

În municipiul Baia Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a oferit, Sfânta Lumină la vechea catedrală din municipiu. De asemenea, la Catedrala episcopală Sfânta Treime din Baia Mare, slujba celui mai mare praznic al creștinismului a fost săvârșită noaptea trecută de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în prezența a peste 5.000 de credincioși, informează TRINITAS TV.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a evidențiat bucuria credincioșilor care au primit lumina de la Ierusalim: „Credincioșii au avut o mare bucurie pentru că este prima dată când au aprins lumânări din lumina care se pogoară din cer pe lespedea Sfântului Mormânt și care, de la Sfântul Mormânt, a ajuns la Patriarhie și de apoi la Eparhiile din țară. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această noapte sfântă de prăznuire. Hristos a Înviat!”

Pentru numeroșii credincioși, în curtea Catedralei a fost montat un ecran de mari dimensiuni pe care s-a putut urmări, de asemenea, sfânta slujbă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…