Învierea Domnului sărbătorită în Episcopia Maramureșului și Sătmarului

În municipiul Baia Mare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a oferit, Sfânta Lumină la vechea catedrală din municipiu. De asemenea, la Catedrala episcopală Sfânta Treime din Baia Mare, slujba celui mai mare praznic al creștinismului a fost săvârșită noaptea trecută de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în prezența a peste 5.000 de credincioși, informează TRINITAS TV.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a evidențiat bucuria credincioșilor care au primit lumina de la Ierusalim: „Credincioșii au avut o mare bucurie pentru că este prima dată când au aprins lumânări din lumina care se pogoară din cer pe lespedea Sfântului Mormânt și care, de la Sfântul Mormânt, a ajuns la Patriarhie și de apoi la Eparhiile din țară. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această noapte sfântă de prăznuire. Hristos a Înviat!”

Pentru numeroșii credincioși, în curtea Catedralei a fost montat un ecran de mari dimensiuni pe care s-a putut urmări, de asemenea, sfânta slujbă.

Comentarii Facebook


Știri recente