Învierea Domnului prăznuită de credincioșii timișoreni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului, la Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara, Slujba Învierii Domnului a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează site-ul mitropolia-banatului.ro.

Prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și în acest an, mai multe eparhii din țară, printre care și Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Aradului și Episcopia Caransebeșului, s-au împărtășit de Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, adusă de o delegație a Patriarhiei Române, condusă de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a oferit clerului și credincioșilor prezenți Sfânta Lumină în cadrul tradiționalei procesiuni din noaptea Învierii, săvârșită în jurul Catedralei mitropolitane.

În cadrul Utreniei Învierii, potrivit obiceiului îndătinat, ierarhul a sfințit „Paștile”, pâinea și vinul, din care credincioșii vor lua în fiecare zi din Săptămâna Luminată, pe nemâncate, rostind troparul Învierii Domnului. Răspunsurile religioase au fost date de corala catedralei mitropolitane, dirijată de pr. Dan Dragomir și grupul coral „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de diac. Ion-Alexandru Ardereanu.

Sfânta Liturghie a praznicului Învierii Domnului a fost săvârșită la Catedrala timișoreană, duminică, în prima zi a Sfintelor Paști, începând cu ora 9:30, de către Preasfințitul Paisie Lugojanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși.

În cadrul acesteia, pr. Valentin Boancheș, consilier economic al Arhiepiscopiei Timișoarei, a dat citire pastoralei la Învierea Domnului, a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, adresată preoților, credincioșilor, monahilor și monahiilor din întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente