Învierea Domnului – Lumina Vieții pentru copiii de la Școala Zmeu, județul Iași

În a doua zi a Sfintelor Paști s-a încheiat la Lungani, în satul Zmeu, proiectul „Învierea Domnului – Lumina Vieții”, un parteneriat cultural-educativ între școala și biserica din localitate. „Aproximativ 50 de copii de la Școala cu clasele I-VIII Zmeu au participat cu emoție la programul artistic desfășurat în încheierea parteneriatului la care au trudit deopotrivă toate cadrele didactice din școală, cu implicarea deosebită a preotului paroh Adrian Andrei și a profesorului de religie Marius Alexoaie”, a dezvăluit profesorul Ilie Iurciuc, coordonatorul proiectului.

Biserica satului Zmeu din comuna ieșeană Lungani a răsunat în a doua zi a sărbătorii Sfintelor Paști de glasurile sincere ale zecilor de copii care au întâmpinat Învierea Domnului nostru Iisus Hristos cu poezii și cântece religioase. Programul artistic a punctat finalizarea proiectului ‘Învierea Domnului – Lumina Vieții’, un parteneriat derulat între școala și biserica din Zmeu. „Aproximativ 50 de copii de la Școala cu clasele I-VIII Zmeu au participat cu emoție la programul artistic desfășurat în încheierea parteneriatului la care au trudit deopotrivă toate cadrele didactice din școală, cu implicarea deosebită a preotului paroh Adrian Andrei și a profesorului de religie Marius Alexoaie. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am dovedit că putem face împreună lucruri deosebite pentru copii”, a dezvăluit profesorul Ilie Iurciuc, coordonatorul proiectului.

Astfel, după ce au participat la oficierea Sfintei Liturghii, școlarii au încântat audiența formată din părinți, rude, cadre didactice cu poezii cu temă religioasă foarte variată, de la facerea omului și până la Înviere, au fost rostite poezii pentru fiecare zi a Săptămânii Patimilor și au fost interpretate cântece religioase.

De asemenea, în cadrul proiectului care s-a derulat începând cu data de 24 martie, pe toată perioada Postului Sfintelor Paști, elevii au participat la ore de cateheză susținute în fiecare zi de miercuri de preotul paroh Adrian Andrei și de către profesorul de religie Marius Alexoaie. ‘Prin acest proiect am dorit să subliniem și faptul că pentru o bună educație a copiilor este necesară îmbinarea învățăturii școlare cu învățătura creștină’, a mai spus Ilie Iurciuc, cadru didactic la Școala cu clasele I-VIII Zmeu, comuna Lungani.

Comentarii Facebook


Știri recente