Inventarierea patrimoniului Bisericii Ortodoxe Române

În ședința de lucru a Sfântului Sinod din luna iunie a anului 2009 s-a hotărât inventarierea bunurilor din patrimoniul Bisericii Ortodoxe Române. Astfel, toți preoții de la parohii trebuie să prezinte un raport cu privire la bunurile deținute și la starea acestora.

Mai multe detalii cu privire la această acțiune de inventariere a oferit pentru TRINITAS TV, domnul profesor Victor Simion, Consilier patriarhal în cadrul Centrului de pregătire pentru patrimoniu: „Dacă noi nu avem inventare, nu o să se știe care sunt bunurile pe care le deține Biserica și nu or să se cunoască valorile artistice pe care le are Biserica. Inventarierea nu este o simplă acțiune administrativă, scopul fiind uniformizarea. Se urmărește să se aducă la același standard al documentelor de inventariere așa cum este prevăzut în legislația română în vigoare”.

Preoții care doresc să afle mai multe despre cum se poate completa corect, conform legii, raportul de inventariere a bunurilor, pot apela la reprezentanții Centrului de pregătire profesională pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române.

Înființat și acreditat în anul 2007, Centrul de Pregătire pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române organizează programe de formare profesională pentru personalul laic sau eclezial care administrează, gestionează, protejează, cercetează și pune în valoare bunuri din patrimoniul cultural național, indiferent de deținător.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…