Învățământ primar la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj

Clădirea Seminarului Teologic Ortodox din Cluj, ce va găzdui din toamnă ciclul primar este în plină reabilitare, potrivit radiorenasterea.ro.

Lucrările de amenajare a imobilului de pe strada Avram Iancu nr. 6, precum si a spațiului de recreere sunt pe ultima sută de metri.

Acestea sunt preconizate a se finaliza până la începutul lunii septembrie, pentru a-i putea primi pe cei aproximativ 70 de copii înscriși la această unitate de învățământ.

Din toamnă, elevii ce vor învăța la această școală confesională vor avea un program de studiu diversificat, vor învăța limbi străine, vor avea ore de educație pentru performanță, precum și cercuri tematice.

Orele vor fi ținute de cadre didactice specializate, cu o formare profesională temeinică și experiență în activitatea didactică în sistemul de învățământ de stat.

Vor activa și studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj de la secția didactică, în regim voluntariat a declarat pentru Radio Renasterea, părintele Cristian Sonea, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox Cluj.

În anul școlar 2012-2013 la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj vor fi înființate două clase I și două clase pregătitoare.

Comentarii Facebook


Știri recente