Întruniri preoțești în Protopopiatele Iași I și Iași II

Preoții din Protopopiatul Iași 1 s-au reunit ieri, 26 ianuarie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iași, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Referatul cu tema ‘Necesitatea operei social-filantropice în Biserica Ortodoxă – cerințe și așteptări actuale’ a fost susținut de pr. Sever Stan de la parohia Bejan din Iași. Atât preoții din mediul urban, cât și cei din mediul rural au luat cuvântul pe marginea temei expuse. ‘Toți preoții se implică în opera social-filantropică, făcându-și datoria în parohiile lor, spre mulțumirea credincioșilor. Am adus în discuție activitatea cercurilor pastorale care vor avea în atenție tema ‘Taina Sfântului Maslu’. În același timp s-au discutat probleme de ordin intern, prezentându-se hotărârile primite de la Centrul eparhial Iași și de la Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române’, a spus pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1.

Tot ieri, a avut loc întâlnirea preoților din Protopopiatul Iași 2. Părintele Vasile Țarcă, parohul de la parohia Bordea și misionar de caritate la Spitalul de Psihiatrie Grajduri, a susținut tema ‘Misiunea preotului de spital și conlucrarea lui cu medicul pentru îngrijirea bolnavilor’. ‘Părintele Vasile Țarcă a insistat în tema susținută asupra activităților filantropice ale Bisericii, în general, abordând problematica relației care trebuie să existe între medic și preot în cadrul instituțiilor spitalicești. Prin suportul spiritual, bolnavii sunt ajutați de preot să treacă mai ușor de suferința pe care o au și să înțeleagă că boala este o posibilitate de înduhovnicire și de apropiere de Dumnezeu’, a relatat pr. Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2. În continuare, preoții de caritate din spitale au împărtășit din propriile experiențe pe care le au cu bolnavii.

Comentarii Facebook


Știri recente