Întruniri ale preoților din Protopopiatele Hârlău și Dorohoi

Preoții din Protopopiatul Hârlău s-au reunit marți, 18 septembrie 2012, în ședința lunară. Părintele Dumitru Ciobanu de la Parohia Tansa a susținut referatul cu tema ‘Suferința, cale către cer’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

‘Încercările, durerile, suferințele și bolile, culminând toate în moarte, fac parte din istoria lumii și din viața omului. Putem constata că istoria omului se împletește cu cea a suferinței umane. Experiența duhovnicească demonstrează că nu există în lume om care să fi avut parte în viață doar de bucurii. De asemenea, nu există oameni care să fi avut parte, de la naștere până la moarte, doar de încercări și suferințe. În această viață, bucuriile și necazurile se împletesc. Dacă este îndurată duhovnicește, suferința fără voie se face virtute de bunăvoie’, a remarcat pr. Dumitru Ciobanu.

În continuare, preoții Protopopiatului Hârlău au luat cuvântul pe marginea temei prezentate. ‘Părintele Vasile Florariu, slujitor la parohia Satu Nou – Belcești, le-a vorbit preoților despre suferința pe care a văzut-o în spitale, dar și despre bucuria acesteia’, a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, care a transmis în partea a doua a întâlnirii dispozițiile venite de la Centrul eparhial Iași.

Tot marți, 18 septembrie, a avut loc ședința lunară cu preoții Protopopiatului Dorohoi. Referatul cu tema ‘Participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie’ a fost expus de pr. Andrei Ciurciun de la parohia Leorda.

‘S-a reliefat importanța participării credincioșilor la toate slujbele oficiate în bisericile noastre, dar mai ales la Sfânta Liturghie. S-a evidențiat faptul că prin Sfânta Liturghie, în cadrul căreia se săvârșește Jertfa cea fără de sânge, primim toate darurile Duhului Sfânt’, a amintit pr. Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi, care a precizat că în cadrul întâlnirii s-au discutat mai multe probleme administrative.

Comentarii Facebook


Știri recente