Întrunirea trimestrială a preoților de capele din Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos din Galați a avut loc astăzi, 4 martie, întrunirea trimestrială a preoților capelani din instituțiile militare, spitale, penitenciare și cele de protecție socială ale statului aflate în cuprinsul Eparhiei. În cadrul acestei întâlniri s-au dezbătut aspectele pastorale, misionare, social-filantropice și administrative, legate de activitatea acestor slujitori în instituțiile în care activează. La ședință a participat și Preasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele consilier Ionel Rotaru, din cadrul Sectorului social-misionar al Arhiepiscopiei Dunării de Jos: „Deosebit de important a fost faptul că această întrunire a debutat în cadrul ședinței Consiliului eparhial. De aceea toți membrii Consiliului eparhial au avut posibilitatea de a adresa îndemnuri. În ceea ce privește slujirea în instituțiile sociale nicio zi nu trebuie să fie lipsită de prezența preotului la căpătâiul celui în suferință. Preotul, prin slujirea socială, aduce astfel binecuvântarea lui Dumnezeu și dragostea slujitoare a aproapelui nostru aflat în suferință”.

În continuare, a oferit detalii și arhimandritul Daniil Oltean, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos: „Au fost analizate principalele probleme cu care se confruntă aceștia și s-au luat principalele măsuri în vederea pe de o parte, unei mai bune deserviri religioase a credincioșilor de către aceștia. Iar pe de altă parte, a unei mai bune colaborări a Bisericii cu instituțiile statului, care administrează astfel de cimitire în orașele noastre”.

În cadrul întrunirii s-a discutat și despre îmbunătățirea programelor de ajutorare existente, pentru a veni cât mai concret și într-un mod regulat în sprijinul persoanelor defavorizate.

Comentarii Facebook


Știri recente