Întrunirea trimestrială a preoților capelani din Arhiepiscopia Dunării de Jos

Joi, 29 octombrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Centrul eparhial din Galați a avut loc întrunirea trimestrială a preoților capelani care își desfășoară activitatea în instituțiile de stat: spitale, armată și penitenciare, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Dezbaterea a debutat cu rugăciune și lectura Evangheliei și a sinaxarului zilei, după care a urmat prezentarea referatelor tematice în legătură cu aspecte specifice ale pastorației și misiunii în cadrul respectivelor unități bugetare. Au fost abordate probleme privind slujirea, disciplina și coerența programelor, fiecare preot prezentând aspecte pozitive și negative din activitatea pe care o desfășoară zilnic în mijlocul bolnavilor, a soldaților și a persoanelor private de libertate. Una din temele îndelung dezbătute a fost prevenirea actelor de delincvență juvenilă, precum și cauzele care stau la originea acestora în societatea de astăzi.

La final preotul Paul Zaharia, slujitor în cadrul Garnizoanei Galați, întors recent dintr-o misiune în Afganistan, alături de militarii din Batalionul 300 Infanterie „Sf. Ap. Andrei”, a vorbit celor prezenți atât despre experiența pastorală acumulată în acest context, cât și despre curajul și jertfa soldaților români, prezentând fotografii relevante depre realitățile pe care aceștia le-au întâmpinat în teatrul de operațiuni.

Comentarii Facebook


Știri recente